Monumentale panden

Een imposante reeks

Vakmanschap en Authenticiteit

Inmiddels hebben wij bij Timmerfabriek Henk Alferink een mooie lijst aan monumentale panden vergaard. Wij zijn ontzettend trots dat we ons vakmanschap kunnen gebruiken om de panden weer te voorzien van hun karakteristieke uitstraling. De meest complexe authentieke elementen zien wij als een uitdaging. Wij kunnen met gepaste trots terugkijken op vele bijzondere projecten. Hieronder vindt u een aantal van onze projecten, waarin wij vertellen wat onze bijdrage is geweest.

Restauratie De Koninklijke Nederlandse Munt in Utrecht

Kozijnen, dakkapellen, lambriseringen, dorpels en deuren hebben wij in oude luister hersteld. Zo ook de “Koninginne-entree”. We hebben ongeveer 50 nieuwe deuren gemaakt, maar het meeste werk zat in het restaureren van de bestaande deuren. In het verleden zijn de panelen uit de deuren gesloopt en voorzien van glas, echter hebben we dit in oude staat hersteld. Aan de hand van een paar oude, nog aanwezige profileringen hebben wij in de torenkamer de lambriseringen volledig voorzien van nieuw houtwerk. Ook de dakkapellen hebben we onder handen mogen nemen. Kroonlijsten, halsstukken, timpanen en gootlijsten, alles is nauwkeurig nagemaakt. 

Restauratie Het Koninklijk Paleis Amsterdam in Amsterdam

Als absolute kroon op het werk kregen we de opdracht voor het Koninklijk Paleis op de Dam binnen. Een grote klus die je niet zomaar in je schoot krijgt geworpen. Een eervolle opdracht welke eveneens een bijzondere ervaring opleverde. Wij mochten voor het Koninklijk Paleis alle binnenkozijnen vernieuwen, de 17e eeuwse stijldeuren moesten worden gerestaureerd en er was heel veel herstelwerk te doen aan de profielen, het lijstwerk en de architraven.

De Marnixstraat in Amsterdam

Een deel van de Marnixstraat in Amsterdam hebben wij mogen restaureren. Een bijzonder project. De panden in de Marnixstraat dateren uit 1884. De panden verkeerden in een dusdanig slechte staat dat slopen de enige oplossing leek, maar de inwoners waren het daar niet mee eens. Uit onvrede van veel nieuwbouw en het verlies van architectonische kwaliteit besloten ze om zich te gaan verzetten. De gemeente liet daarop een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren naar renovatie. Het aantal van 150 oorspronkelijke woningen werd teruggebracht tot 99 wooneenheden. Grote, kleine en er kwamen ook bedrijfsruimten. Wij verzorgen voor een deel alle herstelwerkzaamheden voor het houtwerk.

 

Bekijk voor impressies van de restauraties ons portfolio.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact gegevens

Timmerfabriek Henk Alferink 

Veilingstraat 56
7899 HN Nieuw – Amsterdam

Postbus 36
7833 ZG Nieuw – Amsterdam